Elveda Erzincan, merhaba Suşehri..

Kaderin bir cilvesidir; yıllardır memleketim Şebinkarahisar'ın etrafında dönüp duruyorum. Kamu görevine başladığım Ağrı ilinden 1993 yılında Giresun'a geldiğimde "artık buraya yerleşiriz" diye düşünmüştüm. Daha sonra 2001 yılında görevde yükselme sonucu Erzincan'a gelince de "artık buradan emekli olurum" dedim. Daha sonra çocuklarım büyüdü, iş hayatına atıldılar, kızım Ankara'da oğlum ise İstanbul'da çalışmaya başladı. Anne baba olarak evlatlarımıza daha yakın olmak için İstanbul veya Ankara'ya nakil planlarına başlamıştık. Ancak, siz ne planlarsanız planlayın, her zaman kader dediğimiz hayat yazgısının dediği oluyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Suşehri belediye başkanımız birlikte çalışmayı teklif edince çok fazla düşünmeden kabul ettim.

Erzincan'a gelenler hep ağlayarak ayrılırlar derler. Ben ağlamadım ancak, Erzincan'ı sevdim, mutlu ve gururlu olarak ayrılıyorum.

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüm sorumluluğunda restorasyonu yapılmış ve Erzincanımıza kazandırılmış bulunan Taşçı hamamında (Taşçı konağı) , güzel bir yaz akşamında mesai arkadaşlarımla son kez birlikte olduk.

Onüç yıl önce göreve başladığım Erzincan’da güzel günler geçirdim. Ailem için Erzincan farklı bir deneyimdi ve güzel hatıralarla ayrılıyoruz. Çocuklarım ilköğretim çağında geldikleri Erzincan’da ortaöğretimi tamamladı, kızım ve oğlum bu dönemde üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldılar, küçük oğlum ise nasip olursa bu sene üniversiteye başlayacak. Dolayısıyla, Erzincan da geçirdiğimiz güzel günlerin aile albümüzde çok önemli ve çok güzel yeri olduğunu söylemem gerekir 

Bu süreçte mesai arkadaşlarımla birlikte güzel çalışmaların içerisinde yer aldık. Suyu olmayan veya yetersiz birçok köyümüzü içme suyuna kavuşturduk. Pişkidağ grubu ve Çatalarmut grubu içmesuyu projeleri başlattığımız ve katkı sunduğumuz önemli projelerden sadece ikisidir. 

Özel İdare Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünün kaldırılarak İl Özel İdaresi çatısı altında bir araya gelmesinin ortaya çıkardığı idari birçok güçlüğe rağmen bu dönemde arkadaşlarımla birlikte köydes yol ve içmesuyu uygulamalarını başarı ile yürüttük. Bu dönemlerde görev yapan Valilerimizin takdir ve iltifatlarına mazhar olmamız, bir gurur vesilesi olarak hatıralarımızda yer alacaktır. 

İl Özel İdaresinin başlangıç yıllarında İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüzü sıfırdan yapılandırdık. İlimiz köy imar arşivini koruma ve kayıt altına aldık. Birim Müdürlüğümüzü hem imar hizmetleri hem de başlangıçta işyeri ruhsatlarıyla ilgili iş ve işlemlerde kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Birimimizi İmkansızlıklarla dolu bir ortamdan yola çıkmamıza rağmen bugün itibariyle danışılan, güvenilir, işini bilen görevlilerin yer aldığı bir birim haline getirdik. Erzincan’ın simge projesi olan Ergan dağı projesinin tüm aşamaları, Altıntepe, Taşçı hamamı ve Vilayet binasının restorasyonu, köylerimizde çöp toplama projesi, köylerimizde harabe ve metruk yapıların yıkımı ve enkazlarının kaldırması, coğrafi bilgi sistemi oluşturulması gibi önemli bir çok projeye  mesai arkadaşlarımla birlikte katkı sunduk.

Daha sayamadığım bir çok hizmeti birlikte çalıştığımız amirlerimiz, müdür arkadaşlarımız ve vefakar, cefakar memur-işçi arkadaşlarımızın çalışkanlığı, disiplini ve en önemlisi de dürüstlüğü ve dostluğu sayesinde yapabildik.  Şunu belirtmeliyim ki; Erzincan her zaman daha fazlası ve daha iyisine layıktır. Biz kamu görevlileri için, belirli bir süreçte ayrılık ve yer değiştirme kaçınılmaz hale gelmektedir. Biz de herkes gibi bu süreci yaşıyoruz. Eminim ki bizlerden sonra görev yapacak arkadaşım devrettiğimiz hizmet bayrağını daha yükseklere taşıyacaktır. 

Suşehri’nde artık bir hemşeriniz ve dostunuz olduğunu lütfen unutmayınız. İnsanları hiç bir şekilde kırmak, incitmek istememişimdir. Ancak ola ki elimde olmadan küçük bir kırgınlığa da neden olmuşsam, özür diliyor, hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Ben de aynı şekilde sizlere hakkımı helal ediyorum. 

Sizlere son sözüm; birlikte oluşturduğumuz değerlere, karşılıklı saygı ve sevgiye sahip çıkmanızdır. Erzincan da bulunduğum süreçte bana gösterdiğiniz yakınlıktan ve dostluktan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyor, her birinizi sevgiyle kucaklıyorum. Hoşça kalınız, Allah’ a emanet olunuz.. 

0 comments:

Yorum Gönder

 
UA-23044442-2